Alex van der WalMet 25 jaar ervaring ben ik heel betrouwbaar als uw trainer, adviseur of coach. Ik hou van mijn werk. Mensen zeggen dat mijn enthousiasme en bevlogenheid aanstekelijk is.

Ik ben een ervaren trainer en adviseur. Ik heb in meer dan 100 projecten in het werkveld van teamontwikkeling, leiderschap en gezond en veilig werken heel veel geleerd. Ik versta mijn vak en ben in mijn werk creatief, speels, betrouwbaar en vrolijk. Mijn opdrachtgevers ervaren mijn aanpak als ‘afspraak is afspraak’ en ‘net iets meer leveren dan verwacht’.

Ik doorzie gedrag van mensen in groepen en ben in staat om vanuit veiligheid en openheid de vinger op de gevoelige plek te leggen. Ik inspireer, ontregel of confronteer mensen en groepen om anders te denken, te voelen en te doen. Hierdoor kunnen mensen reflecteren en leren. Zodat ze succesvoller en gelukkiger kunnen zijn in hun werk.

Ik maak gemakkelijk contact en ben nieuwsgierig naar jou en wat je beweegt en wat je nodig hebt. Ik ben er echt op uit dat het bij jouw organisatie, team of loopbaan gaat werken. Als je dat toestaat maak ik op een diepe laag verbinding en doorgronden we samen de situatie en vinden we samen oplossingen. Ik ben analytisch en vraag door.

Volgens mij vraagt ontwikkelen ook om ‘ont-wikkelen’. Ik bedoel dat bij ingewikkelde problemen eerst de lagen rond het probleem moeten worden losgemaakt en afgewikkeld. Zo komen we tot de kern, de essentie. Door het contact met de essentie voelen mensen zich gezien en gehoord en worden ze meer eigenaar van het probleem binnen hun cirkel van invloed. Mensen krijgen zicht op hun eigen verhaal en wat hun belemmert en wat kan helpen in het bereiken van hun doelen.

Je kunt me inzetten in een zelfstandig project voor uw organisatie. Soms zijn er meer trainers, projectmanagers of adviseurs nodig voor de opdracht. Dan stelt ik een projectteam samen met één van de andere specialist(en) op het gebied van ontwikkeling van mensen en organisaties. Partijen waarin ik participeer of graag mee ik  graag samenwerk zijn:

  • De Goede Praktijk;
  • DEXIS Arbeid;
  • McClay en Partners (Leo van der Wal);
  • Woudpartners (Gijs van der Woude);
  • Ergo Balans (Huub Pennock)

Met ALEX Werkt kiest u een ambitieuze trainer, coach en adviseur die u niet alleen langs gebaande paden zal voeren. Ik zet mijn ervaring en opleidingen in om op verschillende manieren (voelen, kijken, redeneren, doen) te werken aan verbeteren en groei. U kiest voor een partnerschap om concreet en duurzaam resultaat te halen. Ik coach ook medewerkers en leidinggevenden. Dat kan op mijn werklocatie (Soest) of op de locatie van de opdrachtgever.  Ik woon in Soest, ben getrouwd en heb twee zonen (1998, 2000) en twee dochters (2002, 2004)