Alex van der WalAlex van der Wal (1964). Alex houdt van zijn werk én dat voelt iedereen waarmee hij samenwerkt.

Alex is een ervaren en bevlogen trainer en adviseur die al meer dan 25 jaar ervaring heeft in dat prachtige vak. Hij is een vakman en in zijn werk creatief, speels, betrouwbaar en vrolijk. Hij (door)ziet gedrag van mensen in groepen en is in staat vanuit veiligheid en openheid de vinger op de gevoelige plek te leggen. Hij verleid of confronteert mensen en groepen om anders te denken, te voelen en te doen. Hierdoor kunnen mensen reflecteren en leren zichzelf en hun organisatie succesvoller te laten zijn.

Alex maakt gemakkelijk contact en is nieuwsgierig naar de ander en wat die beweegt en nodig heeft. Alex is echt er op uit dat het bij u gaat werken. Hij maakt op een diepe laag verbinding en zal uw vraag en situatie doorgronden en samen oplossingen vinden. Hij is analytisch en vraagt door.

Volgens Alex vraagt ontwikkelen ook om ‘ont-wikkelen’. Hij bedoelt hiermee dat bij ingewikkelde problemen eerst de diverse verbanden rond het probleem moeten worden losgemaakt en afgewikkeld. Om dan tot de kern te komen. Zo komt de essentie bloot te liggen. Hierdoor voelen mensen zich gezien en gehoord, worden eigenaar van het probleem binnen hun cirkel van invloed. Mensen krijgen zicht op hun eigen verhaal en wat hun belemmert en wat kan helpen in het bereiken van hun doelen.

U kunt ALEX Werkt inzetten in een zelfstandig project voor uw organisatie. Soms zijn er meer trainers, projectmanagers of adviseurs nodig voor de opdracht. Dan stelt Alex vanuit ALEX Werkt een projectteam samen met één van de andere specialist(en) op het gebied van ontwikkeling van mensen en organisaties. Partijen waarmee ALEX Werkt graag samenwerkt zijn:

  • DEXIS Arbeid;
  • De Goede Praktijk;
  • 5 Sterren Werkplezier;
  • McClay en Partners;
  • Woudpartners;
  • Ergo Balans;

Met ALEX Werkt kiest u een ambitieuze trainer, coach en adviseur die u niet alleen langs gebaande paden zal voeren. Hij zet zijn ervaring en opleidingen in om op verschillende manieren (voelen, kijken, redeneren, doen) te werken aan verbeteren en groei. U kiest voor een partnerschap om concreet en duurzaam resultaat te halen. Indien nodig verzorgt Alex op aanvraag ook persoonlijke coaching van medewerkers of leidinggevenden. Alex van der Wal woont in Soest, is getrouwd en heeft twee zonen (1998, 2000) en twee dochters (2002, 2004)