De huidige tijd vraagt om keuzes. Er is zoveel aanbod om te doen en zoveel wat van je gevraagd wordt dat overbelasting en keuzestress een gegeven lijkt te zijn geworden. Op steeds jongere leeftijd krijgen werknemers te maken met burn out en overspannenheid. Het alsmaar reageren op externe impulsen en prikkels zonder contact met je innerlijke kompas en ankers maken mensen steeds meer een speelbal op de woeste baren van het leven. Wil jij je eigen koers varen. Wil je bewust kiezen, doelgericht werken en je leven in balans brengen. Of is deze ontwikkeling nodig in jouw team of organisatie omdat medewerkers steeds autonomer en zelfsturende gaan werken.

ALEX Werkt heeft een eigen aanpak ontwikkeld voor individuen en teams onder andere gebaseerd op het werk van Stephen Covey en Jung. Met behulp van gerichte oefeningen krijgen mensen weer contact met hun interne drijfveren en ankers. Van daaruit leggen we verbinding met de team- en organisatiedoelen. Als de persoonlijke en de organisatiedoelen complementair zijn en voldoende in balans stippelen we een oefen pad uit waarin mensen in de praktijk leren bewuster en doelgerichter te kiezen. En met een geruster hart ook nee te zeggen. Nee zeggen begint immers bij bewust ja zeggen.

Op maat kan er voor organisaties opleidingstrajecten ontwikkeld worden voor begeleiding bij verandering, ontslag of zelfs het opheffen van teams. Als U mensen wilt helpen daar als individu een antwoord op te geven in samenspel met de collega’s dan zult u merken dat ALEX daar echt bij Werkt.